“ Op zoek naar een meubelmaker die jouw wens omzet naar een praktische, creatieve oplossing op maat? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. “

Inrichting Museum Hilversum
Meubelmaker Ad van Houdt

Contact

info@advanhoudt.nl
T 06 50 52 35 62

Werkplaats

Stephensonstraat 38
2014 KD Haarlem

Achtergrond

Na mijn HBO opleiding als docent ben ik werkzaam geweest in de kunsteducatie. Meer en meer ontwikkelde zich de drang om de vele ideeën in mijn hoofd te gaan uitvoeren. Uiteindelijk leidde dat tot de start van mijn bedrijf in 1996. Aanvankelijk heb ik veel gewerkt in de decorbouw. Dit werkveld is meer en meer verschoven naar museuminrichting en maatwerk meubels voor bedrijven en particulieren.

Werkwijze

Als veelzijdige creatieveling ben ik sterk in het concreet maken van een wens of idee. Om een duidelijk beeld te krijgen van jouw wensen, ga ik intensief in gesprek. Aan de hand van een (3D) tekening maak ik mijn voorstel inzichtelijk en door duidelijke afspraken kom je nooit voor verrassingen te staan. Dit leidt uiteindelijk tot een gedroomd eindresultaat.

Ontwerp

Ik adviseer over kleur en materialen, denk mee over praktisch nut en ergonomie om uiteindelijk te komen tot een ontwerpvoorstel. De bedoeling is dat jouw ideeën door een professional worden vertaald in een realistisch ontwerp, een ontwerp dat voor een belangrijk deel van jezelf is. Vanzelfsprekend kun je me ook carte blanche geven.

Materiaal

Ik heb een sterke voorkeur voor het werken met hout omdat het een prachtig natuurlijk materiaal is en schoonheid herbergt die slechts bloot te leggen is door een vakman, maar ook met andere materialen heb ik veel ervaring. Lassen en het gieten van kunststof maken mijn aanbod als meubelmaker extra veelzijdig.

Totaalpakket

Er wordt wel eens gedacht dat maatwerk duur is. In de praktijk valt dat best mee, zeker als je je realiseert dat er kwaliteitsmateriaal wordt gebruikt en het meubel vele jaren meegaat. Bovendien kan ik transport en plaatsing verzorgen zodat ook dat dik in orde is.